Spesifikk bølgelengde LED

12 produkter
Viser 1 - 12 av 12 produkter

LED lys med spesifikk bølgelengde

Trenger du LED-lys med bestemte bølgelengder? Da har du kommet til riktig side! Belysning er vår lidenskap her på ledlyskilder, men lys har flere funksjoner enn bare det å belyse rom og områder. Det har nemlig over tid vist seg at LED-lys i riktige bølgelengder kan være nyttig til mange forskjellige formål. Enkelte former kan for eksempel brukes som lysterapi for å redusere eller lindre diverse helseplager i hverdagen, og andre kan brukes som vekstlys til planter som ikke får nok sollys i løpet av året. 
Her hos Ledlyskilder har vi LED-lys til alle slags oppgaver, fra praktisk belysning til lysterapi og vekstlys. Vi har kvalitetsrike LED lys med spesifikk bølgelengde som kan brukes som enten lysterapi eller som vekstlys, og på denne siden kan du se vårt gode utvalg. Om du har spørsmål relatert til LED lys og lysterapi, ta gjerne kontakt med vår kundeservice. 

Grønt lys er bra mot inflammasjon

Grønt lys har mange fordeler. Grønt lys med bølgelengde 525nm brukes til flere spesielle typer lysterapi, og kan for eksempel bidra til å gi bedre søvn, lindre migrene eller minske betennelser. Grønt lys er derfor et perfekt alternativ på soverom, hvor du ønsker en avslappende atmosfære som bidrar til ro og velvære. Man kan for eksempel feste en stripe med grønt LED lys rundt sengen som tillegslys til den vanlige soveromsbelysningen, som man skrur på før man skal legge seg. 
Grønt lys kan også brukes utendørs, ettersom det ikke skremmer de fleste nattaktive dyr. Dette er fordi dyr ikke kan se grønt lys. Grønt lys er også perfekt å bruke som belysning rundt planter og vekster sammen med et vekstlys, ettersom planter heller ikke vil se det grønne lyset. Dermed kan du enkelt se og stelle med plantene dine selv i perioder hvor de skal ha det mørkt, og vekstlyset er skrudd av. 

Rødt og blått lys - lysterapi og vekstlys 

Om du sliter med leddsmerter eller lignende, bør du prøve lysterapi med et infrarødt lys med en bølgelengde på 660nm for å minske smertene. Et rødt lys har en effekt på blodsirkulasjonen, noe som kan lindre problemer som ømme muskler samt redusere stress.
Blått lys med en bølgelengde på 450nm kan f eks. brukes til noen former for lysterapi, men egner seg også veldig godt som vekstlys. Til bruk som vekstlys kombineres dette ofte med et rødt lys, slik at plantene får akkurat det lyser de trenger. Det blå lyset skaper vekst i planter, mens det røde lyset motiverer til blomstring.
Vanlige spørsmål om LED lys med spesifikk bølgelengde
Hva er rødt LED-lys med spesifikke bølgelengder bra for?
Det infrarøde lyset med en bølgelengde på 660nm har god effekt dersom du har ømme muskler, leddsmerter eller lignende.
Hvilket LED-lys bør jeg velge til plantene mine?
LED-lys med bølgelengder av rødt og blått lys egner seg godt til vekstlys.
Hvorfor bør jeg velge grønt LED lys?
Det sies at grønt LED-lys med en bølgelengde på 525nm kan bidra til bedre søvn samt å lindre migrene og inflammasjon.