Koblingsbokser

18 produkter
Viser 1 - 18 av 18 produkter

Koblingsbokser for å samle ledninger

Dersom du skal utføre gjør-det-selv prosjekter på hjemmebane og trenger utstyr for å kunne sette opp det elektriske rundt det, har du kommet til riktig sted. Vi har alt du trenger av lys og tilbehør for å skape belysningen du ønsker, enten den er kreativ, dekorativ eller rent praktisk. Hos oss er du garantert å få kvalitetsrike produkter som du kan sette opp selv ved hjelp av våre instruksjonshefter, slik at du kan gjøre drømmeprosjektene dine helt på egenhånd.
Vi har tenkt på helheten i vårt sortiment, og siden vi har et stort utvalg av LED lys i alle former og farger, har vi selvfølgelig også tilbehøret for å gjøre oppsettet komplett. Husk at du aldri bør begi deg ut på å leke hobbyelektriker dersom du er usikker på hva du driver med. Det er viktig å ha en viss forståelse for elektriske elementer før du begynner å koble og sveise. Du må også alltid sjekke retningslinjene i din kommune for å finne ut hva du kan gjøre selv, og hva du trenger å leie inn en ekspert til å gjøre.

Koblingsbokser til ledninger

Mange tror at en koblingsboks kanskje er et ubetydelig element når du skal utføre et prosjekt med lys hjemme. Derimot er koblingsbokser stedet du samler ledninger og skjuler ledningsnettverket. Fra utsiden ser man bare lyskilden og lysbryteren, men en koblingsboks er knutepunktet hvor ledningene kommer fra strømkilden og går til bryterne som skal styre lyset. Vi har koblingsbokser som kan brukes innendørs og andre som brukes utendørs. Du bruker nemlig andre koblingsbokser utendørs enn innendørs, og våre modeller for utendørsbruk er klassifisert med IP68, noe som betyr at de er vanntette og kan senkes ned i vann til en viss dybde. 
Utendørs koblingsbokser installeres ved å monteres på veggflater, mens modellene til innendørsbruk monteres inne i veggen. Våre minste modeller kan også legges ned i bakken eller andre steder utendørs takket være deres minimalistiske design og gode kvalitet.

Koble ledninger sammen

Dersom du skal koble ledninger sammen, trenger du en koblingsklemme. Vi har flere koblingsklemmer i sortimentet vårt som egner seg til alt mellom 2 ledninger til 5 ledninger. Koblingsklemmene er enkle å bruke, da de kommer med en praktisk åpne/lukke funksjon. Så lenge man avmantler både kobber og isolasjon på riktig måte og sørger for å opprettholde riktig lengde, er det bare å åpne hendelen, sette inn ledningen, og klemme den fast ved å lukke hendelen. Enkelt og greit! 
Vanlige spørsmål om koblingsbokser
Har jeg lov til å montere koblingsbokser selv?
Det er fullt lovlig å montere en koblingsboks selv. Avhengig av hvor mye erfaring og kunnskap du har, kan du gjøre det på egenhånd.
Hva gjør en koblingsklemme?
En koblingsklemme er en sammenkobling som enten skrur eller klemmer ledninger sammen. 
Kan jeg bruke koblingsboks utendørs?
Våre koblingsbokser med IP68 klassifisering kan brukes utendørs, da disse er vanntette.