Blog navigation

Lyskulør

6938 Visninger

Valg av lys kulør

Denne veiledningen gir deg et overblikk over lyskulør.


Generelt:

Når det gjelder valg av lys kulør, gjelder det igjen om å kjenne behovet ditt. Hva skal rommet brukes til?  Skal det arbeides i lyset? Er det koselys?

Lys kuløren er veldig viktig i forhold til ikke å belaste øynene unødvendig, i eksempelvis en arbeidssituation. Eller til å fremheve den flotte skinnende rene bilen i garasjen.

Lys kulør måles i Kelvin, som er et uttryk for fargen på lyset. I vårt sortiment deles de forskjellige Kelvin verdiene i varm, nøytral eller kaldt lys kulør.

Kelvin skala

Varm 

Varmt lys beskrives ofte som 3000 Kelvin. Det er den mest brukte kuløren i de norske hjem. 3000 kelvin finnes i de fleste stuer, da det gir en varm og hyggelig atmosfære uten at det blir gult. Varmt lys fås også i 2700 Kelvin og helt ned til ca 2200 Kelvin. jo lengere ned på Kelvin skalaen du kommer, jo mer gult blir lyset. 

2700 Kelvin og under er optimalt, hvis du ønsker det gammeldagse glødepære looket.

Varmt lys er også velegnet til ute bruk som effektlys, enten til terrassen, i innkørslen eller facaden. 

Nøytral

Nøytralt lys beskrives ofte som 4000 Kelvin. Det er det man betragter som valig hvitt lys. Kuløren blir ofte brukt i butikker, saloner og fitnessentre, derfor er nøytralt lys også velegnet til ute lys til nybyggerier. Det gir et flot og moderne uttryk.

Nøytralt lys udmerker sig ved å gi det beste arbeidslyset. Det er helt ideelt til kontor, verksteder og garasjer. Derfor anbefaler vi alltid denne lys kuløren til steder hvor der arbeides og man skal koncentrere sig. 

Nøytralt lys strekker sig fra 4000 Kelvin opp til 5500 Kelvin. 

Kald

Kaldt lys beskrives ofte som 6000 Kelvin. Lys kuløren brukes ofte til veldig spesielle formål, da 6000 Kelvin og over, gir et blålig lysskjær. Derfor anbefales kaldt lys ofte til eksempelvis akvarier.