Blog navigation

Sånn monterer du dine LED striper

26331 Visninger

Sånn monterer du dine LED striper     

  1.        Rengjøring
  2.        Montering
  3.        Faller den ned?
  4.        Montering med Aluprofil

 

Skal jeg gjøre rent? 

Ja, for når du skal sette LED stripen opp, er det viktig at overflaten den skal monteres på er ren. Urenheter vil øke risikoen for at stripen vil falle ned. Derfor er det viktig å rengjøre, avsprite (hvis overflaten kan tåle det) og la det tørke før montering. Gjør det heller en gang for mye enn for lite.

 

montering af led baand

Hvordan monterer jeg mine nye LED striper?

Stripen kommer ofte med tape på baksiden. For at tapen skal holde best mulig, er det viktig at overflaten den skal monteres på er helt ren. Jo mere jevn overfladen er desto bedre holder stripen seg fast. Når stripen påmonteres skal stripen sitte helt tett til overflaten. Hvis det er områder hvor stripen ikke sitter helt tett, vil den hurtigere løsne fra overflaten.

Hvis stripen ikke kommer med tape på baksiden kan man bruke silikon eller lim til å montere stripen.

Vi anbefaler alltid å teste LED stripen før du monterer den permanent.

Du finner våre LED striper her.

 

Min LED stripe har falt ned, hva gjør jeg?

Hvis LED stripen faller ned og tapen ikke vil klistre lengre, er det mulig å sette på ny tape. Hvis man har ujevne overflater kan det være nødvendig å bruke en annen type tape som er mer egnet til den spesifikke overflaten.

Den beste løsningen er å få den gamle tapen av stripen og overflaten før man setter på den nye tapen, men det kan nesten alltid løses ved å sette på ny tape over den gamle på stripen.

Dobbeltsidig tape kan kjøpes i diverse byggemarkeder, i mange forskellige typer og størrelser.

 

Kan jeg bruke aluprofiler?

Ja, det kan du. Aluprofiler har mange fordeler da de enkelt kan monteres med skruer til overflaten. De ser stilrene ut og fås som oftest med flere forskjellige covers så du kan velge det look du ønsker. Valg af cover har også stor betydning for om LED’ene er helt synlige eller skjulte.

Aluprofiler er laget i aluminium og er glatte på innsiden. Det betyr at de er gode til å feste tapen fra stripen på så den sitter godt fast.

Aluprofiler finnes i mange forskjellige modeller. Fra skrå vinklet, nedsunket og til mer tradisjonelle firkantede versjoner. Det viktigste man skal se etter er den innvendige størrelsen på aluprofilen så du er sikker på at det er plass til LED stripen i profilen.   

Du finner vårt utvalg av Aluprofiler her.

Relaterte til: LED strip